Johda muutosta

Työpaikan organisaatiomuutokset, sote, kansainvälinen taistelu ilmastonmuutosta vastaan…

Törmäämme jatkuvasti ympärillämme tilanteisiin, jossa meidän tulisi olla muutoksen tekijöitä, moottoreita ja johtajia. Onnistuneisiin muutoksiin tarvitaan vaikuttavaa viestintää.

Retoriikan kesäkoulussa keskitymme maailmaa muuttaviin sanoihin ja puheisiin. Puhe on väkevä väline taitavan tekijän käytössä. Sama pätee kirjalliseen viestintään.

Retoriikan kesäkoulussa opit ymmärtämään, millä tavoin sanat ja puheet synnyttävät muutoksen niin politiikassa, yhteiskunnassa kuin yrityselämässäkin. Ennen kaikkea opit vaikuttamistaitoja, jotka ovat välttämättömiä sille, joka haluaa johtaa muutosta.

Puheenkirjoittaja Valkoisesta talosta

Vaikuttamisviestinnän ammattilaisseminaari Retoriikan kesäkoulu tarjoaa joka vuosi puheenvuoroja ja koulutusta omien alojensa huipuilta.

Kesäkoulun estradilla joka vuosi tavattoman kovatasoinen puhujakaarti, niin nytkin. Pääpuhujamme Cody Keenan on toiminut kymmenen vuotta USA:n edellisen presidentin Barack Obaman puheenkirjoittajana. Hänen kokemuksensa tämän maailman huippujohtajan, erittäin vaikuttavan puhujan viestien suunnittelusta ja työstämisestä on ainutlaatuinen. Keenan on kirjoittanut useita historiaan jääviä puheita.

Vaikuttavan viestinnän saloja valottaa myös kolmelle Britannian pääministerille puheita kirjoittanut Tim Kiddell. Hän on kokenut viime vuosina Downing Street 10:n aitiopaikalla monia Iso-Britanniaa järisyttäneitä vaiheita.

Nyt seitsemättä kertaa järjestettävä Kesäkoulu on kaksipäiväinen tapahtuma. Seminaarin lisäksi tarjolla on syventävää erityiskoulutusta. Kahtena seminaaria edeltävänä päivänä (6. ja 7.6.) brittiläisen tv-draaman suurtuottaja John Yorke vetää Vanajanlinnassa tarinoihin keskittyvän workshopin.

Kuinka media ja poliitikot muuttavat maailmaa?

Lavalle nousevat myös tietoturvajohtaja Mikko Hyppönen, päätoimittaja Ulla Appelsin ja politiikan tutkija Mari K. Niemi. Huippupuhujana tunnettu Hyppönen kertoo, kuinka asiantuntija voi kertoa tylsistä asioista kiinnostavasti ja vaikeista asioista ymmärrettävästi. Appelsin valottaa median mahdollisuuksia vaikuttaa yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Populistisen viestinnän läpikotaisin tunteva Niemi paljastaa, miten poliittiset muutokset synnytetään.

Ei latteita esitelmiä

Retoriikan kesäkoulussa et joudu kärsimään latteista esitelmistä. Tulet kohtaamaan kohtikäyvää puhetta ja konkreettisia neuvoja ja apuvälineitä, jotka voit ottaa heti käyttöösi.

Retoriikan kesäkoulu on lunastanut paikkansa suomalaisessa alkukesässä. Sen lisäksi että osallistujat pääsevät ammentamaan Kesäkoulusta rautaisannoksen käänteentekeviä ajatuksia ja neuvoja, kaikilla on myös hauskaa. Retoriikan kesäkoulun rento ja välitön tunnelma vie mukanaan ja siivittää muihin osallistujiin tutustumista.

Retoriikan kesäkoulun onnistumisen takaa tapahtuman yhteistyökumppani Neste.

Kesäkuun kahdeksantena sadat johtajat, viestintäalan ammattilaiset, päättäjät ja yrittäjät käyvät jälleen sisään Verkatehtaan ovista. Olethan sinäkin heidän joukossaan?

Olet lämpimästi tervetullut Retoriikan kesäkouluun innostumaan ja oppimaan!

Antti Mustakallio 9Katleena Kortesuo 1

Antti Mustakallio                                                Katleena Kortesuo
Retoriikan kesäkoulun rehtori                      
Retoriikan kesäkoulun apulaisrehtori

Neste_logo_blue transparent