Vallan kieli

Yhdysvaltain presidentinvaalit, Brexit, eurooppalainen uusnationalismi, Venäjän informaatio-operaatiot.

Viime vuosina on käynyt kirkkaasti ilmi, kuinka maailmaa hallitaan ja ihmisten mieliin vaikutetaan. Se tehdään puheilla ja sanoilla.

Millaista siis on vallan kieli? Kuinka tunnistaa vaikuttamisyritykset? Ja toisaalta kuinka itse voisimme ajaa hyviä päämääriä vaikuttavalla puheella?

Nykypäivän työelämässä vaaditaan, että saat esitettyä ajatuksesi ja samalla vakuutettua muut. Se vaatii rohkeutta ja esiintymistaitoja. Se vaatii myös viisautta viestin muotoilussa. Kuinka esitän sanomani niin, että muut kiinnostuvat ja innostuvat siitä?

Puheenkirjoittaja Valkoisesta talosta

Vaikuttamisviestinnän ammattilaisseminaari Retoriikan kesäkoulu tarjoaa joka vuosi puheenvuoroja ja koulutusta omien alojensa huipuilta. Intensiivisen päivän jälkeen olet omaksunut tietoa ja osaamista, joka nostaa vaikuttamistaitosi uudelle tasolle. Vuonna 2017 otetaan haltuun Vallan kieli.

Kesäkoulun estradille nousee tänä vuonna kaikkien aikojen kovin puhujakaarti, suoraan poliittisen vallan huipulta, Valkoisesta talosta. Sarah Hurwitz kertoo meille kokemuksensa suoraan kabineteista, joihin harvat pääsevät. Luvassa on ainutlaatuinen katsaus siihen, miten maailman huippujohtajien viestintää rakennetaan.

Nyt kuudetta kertaa järjestettävä Kesäkoulu on kaksipäiväinen tapahtuma. Seminaarin lisäksi tarjolla on syventävää erityiskoulutusta. Seminaaria edeltävänä päivänä (8.6.) globaalien suuryritysten johtajien puheenkirjoittaja Simon Lancaster vetää Vanajanlinnassa johtamispuheen workshopin.

Roastia ja psykologista sodankäyntiä

Lavalle nousevat myös kansanedustaja Elina Lepomäki, infosodan asiantuntija Saara Jantunen ja tiukka toimittaja Susanne Päivärinta. Lepomäki selvittää, mistä politiikan kieli on tehty, Jantunen puhuu psykologisista operaatioista ja Päivärinta kertoo kohtaamisestaan esimiehensä Atte Jääskeläisen kanssa otsikolla Saanko minä nyt potkut?

Retoriikan kesäkoulussa järjestetään tänä vuonna myös Roast – hiillostussessio. Kolmea kasvuyrittäjää pistetään tiukille, mutta he saavat myös arvokkaat ohjeet. Roastaajina toimivat markkinoinnin, digimaailman ja viestinnän gurut Jari Parantainen, Janne Jääskeläinen ja Katleena Kortesuo.

Ei Powerpoint-kuolemaa

Retoriikan kesäkoulussa et joudu kärsimään latteista esitelmistä. Tulet kohtaamaan kohtikäyvää puhetta ja konkreettisia neuvoja ja apuvälineitä, jotka voit ottaa heti käyttöösi.

Retoriikan kesäkoulu on lunastanut paikkansa suomalaisessa alkukesässä. Sen lisäksi että osallistujat pääsevät ammentamaan Kesäkoulusta rautaisannoksen käänteentekeviä ajatuksia ja neuvoja, kaikilla on myös hauskaa. Retoriikan kesäkoulun rento ja välitön tunnelma vie mukanaan ja siivittää muihin osallistujiin tutustumista.

Kesäkuun yhdeksäntenä sadat johtajat, viestintäalan ammattilaiset, päättäjät ja yrittäjät käyvät jälleen sisään Verkatehtaan ovista. Olethan sinäkin heidän joukossaan?

Olet lämpimästi tervetullut Retoriikan kesäkouluun innostumaan ja oppimaan!

Antti Mustakallio 9Katleena Kortesuo 1

Antti Mustakallio                                                Katleena Kortesuo
Retoriikan kesäkoulun rehtori                      
Retoriikan kesäkoulun apulaisrehtori